Kurum Adı : Pınarbaşı İlkokulu
WEB Adresi : http://umrpinarbasiio.meb.k12.tr
Adres : Topağacı Mahallesi, Adem Yavuz Caddesi No230 Ümraniye / İstanbul

VİZYON
Pınarbaşı İlköğretim Okulu, yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mezunu olmaktan gurur duyulan bir eğitim yuvası olmayı hedefler. Anasınıfından 8. sınıfa kadar bütün öğrencilerine, toplumun sağlıklı ve pozitif katılımcıları olmaları için gereken bilgi, beceri ve ahlaki değerleri en üst düzeyde kazandıran model bir okul olma amacındadır.

MİSYON
Okulumuzun sevgi dolu ortamında öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini geliştirmek , yeni öğretim metotları ve teknolojik imkanları kullanıp öğrenmeyi öğreterek öğrencilerimizi üst öğretim kurumlarına bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu; bilgi ve sorumluluk sahibi bireyler olarak hazırlamak için varız.

BAŞARILAR
• Ümraniye belediyesi olimpiyat oyunları minik erkekler futbol birinciliği • Ümraniye kaymakamlık minik erkek futbol birinciliği • Yıldız erkek atletizm Atatürk Koşusu birinciliği, ferdi olarak üçüncülük • Hentbol minik erkek bahar kupası ikinciliği • Satranç dalında kızlarımız 2007-2008 öğretim yılında Ümraniye 1.’si oldular. • 2008-2009 eğitim - öğretim yılında 2 öğrencimiz ilçe 3.’sü oldu. • 2011 yılında Kız voleybol takımımız ilçe 3.’sü, • 2011 Minik futbol takımımız ilçe 1.’si, • 2011 Yıldız Futbol takımımız ilçe şampiyonu • 2012 Bilmece yarışması ilçe 1.’liği • 2011 ve 2012 yılları Okul öğretmen futbol takımımız MEB personeli bahar futbol turnuvasında ilçe şampiyonu oldular.

Öğretmen Sayısı : 37
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1389
Öğretim Şekli : Okulumuz tek binada sabah Ortaokul, öğlen İlkokul eğitim görmektedir.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Okul Başlama Saati : 13:20 , Okul Bitiş Saati : 18:20
Derslik Sayısı : 32 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (2 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğal Gaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçeye 2 km İl Merkeze uzaklığı 25 km´dir.
Ulaşım : Ümraniye´den ulaşım: Sondurak mevkiinden kalkan Kazım Karabekir mah. minibüsleri okul yanından geçmektedir. Ayrıca Üsküdar ve Kadıköy´den gelen (11K-14K-20K) otobüsleri de Sondurak mevkiinden geçip Ümraniye Devlet Hastanesi önünden geçerek okul önüne gelmektedir. Çakmak yönünden gelen K.Karabekir mah. minibüsleri ile de ulaşım sağlanabilmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Topağacı mah. Adem Yavuz cad. No:230 Ümraniye / İSTANBUL Okulumuz Topağacı camiine çok yakın, otobüs yolu kenarındadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: